Helyi közélet

2007.11.11. 12:26

Kisiskolások szavaltak Hosszúpályiban

<p>Hosszúpályi - Hat település általános iskolájának 36 tanulója nevezett be az Érmelléki Iskolaszövetség oktatási intézményei számára meghirdetett Kistérségi Versmondó Versenyre.</p>

Hat település általános iskolájának 36 tanulója nevezett be az Érmelléki Iskolaszövetség oktatási intézményei számára meghirdetett Kistérségi Versmondó Versenyre.

Az alsó tagozatos gyerekek Bagamérból, Mikepércsről, Hajdúbagosról, Létavértesről, Monostorpályiból érkeztek. Természetesen hosszúpályi kisiskolások is megmutatták tehetségüket a versenyen. Az eseményt a hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége rendezte, második alkalommal.

A szellemi megmérettetésnek a hosszúpályi Bem József Művelődési Ház nagyterme adott helyszínt. Elsőként az 1. és 2. osztályosok szavalták el vidám, játékos verseiket. Eközben az - éppen nem szereplő - 3. és 4. évfolyamot kézműves foglalkozások és fejtörő játékok szórakoztatták a művelődési ház tanácskozó termében.

Az első két osztály versenyének végeztével az idősebbek következtek. Az elhangzott versek szerzői a Nyugat folyóirat költőnemzedékei közül kerültek ki, kötetlen témában. A gyerekek produkcióit szakértő zsűri értékelte. A "bírálók" között szerepelt Markovics Katalin, a derecskei II. Rákóczi György Gimnázium magyar szakos tanára, Arany Lajos, a Debrecen hetilap anyanyelvi lektora.

A zsűrielnök Ozsváth Sándor, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola oktatója volt.

Zagyva Nikolett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában