Helyi közélet

2007.11.03. 09:17

Beteg gyerekek számára gyűjtenek

<p>Debrecen – Narancssárga mellényes gyerekek járják körbe a Kossuth teret, nem ok nélkül. Nemes cél hajtja őket embertől– emberig, akiktől csak némi aprót kérnek.&#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/penzgyujtes.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

Reggel kilenc és délután öt között halmozódnak azok az egy, két, öt és tíz forintos érmék, melyet a Nemzetközi Roma Misszió Szakszolgálat és Beteg és Hátrányos Helyzetű Segélyalapítvány nevében két kisgyerek számára gyűjtenek.

Mindkét fiatalnak szervátültetésre van szüksége az életben maradáshoz. A fiú Németországban kapna új vesét, míg a kislány Budapesten várja az életmentő szívet.

A műtét rengeteg pénzbe kerül, amit a két család már nem tud teljes egészében kifizetni. „A fennmaradó összeget a mi alapítványunk fogja kipótolni” – mondta el a Naplónak Lakatos Zsolt–Bátor a szervezet elnöke. A narancssárga mellényes gyerekekkel december 30-ig –Miskolcon, Nyíregyházán, Mátészalkán, Székesfehérváron és még Németországban is– találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában