Helyi közélet

2007.11.28. 16:30

A kivivásárlásról – okulásképpen

<p>Debrecen- November 11-én este Debrecenben, a B. utcai zöldség–gyümölcs boltban vásároltam egy kosaras kivit. Ki volt téve a kivi darabban is, 100 forint/darabért.</p>

Bérből és fizetésből élő ember vagyok, aki megnézi, mikor mire adja ki a számlák kifizetése után megmaradt pénzét. Ezért a 300 forint/kosár kiviből vásároltam, noha az nem olyan volt, mint a darabos. A velem közel hasonló korú eladónő szemrebbenés nélkül 450 forintért kért. Amikor megmutattam a táblácskát, amelyen 300 forint szerepelt, azt mondta, „mit tudom én, hogy maga melyik kosarat vette le?” Amikor reklamáltam, hogy nincs más áron kirakva, azt mondta, „akkor nem kötelező itt vásárolni”.

Én több évtizede dolgozom egy munkahelyen, ahol a maximumot követelik meg tőlem, majdnem a minimálbérért. Az eset mélységesen felháborít.
Kíváncsi lennék rá, naponta hány hasonló eset történik, amit nem vesz észre az ember. Igaz, hogy van, akinek a 150 forint ide vagy oda nem tétel, sőt még több sem...
Horváth László, Debrecen

Kapcsolódó anyagok:

  • A folyosó hagyták a beteget
  • Az olvasó kérdez
  • Sok a szavatossági probléma
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában