Sziréna

2024.04.05. 15:56

„Ha lecsukom a szemem, őt látom” – megszólalt a szoboszlói kislány, akit a nyílt utcán zaklattak

Egy 31 éves férfi fogdosta a 12 éves lányt, aki lélekjelenlétének köszönhetően el tudott menekülni.

Haon.hu

A lány hazafelé tartott, amikor zaklatni kezdte őt a férfi

Forrás: Tóth Imre

Egy hazafelé sétáló kislányt szólított le április 1-jén a délutáni órákban Hajdúszoboszló egyik utcáján a 31 éves férfi – közölte április 5-én a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mint írják, a gyermek nem akart beszélni vele, de a férfi követni kezdte, majd fogdosni próbálta. A sértettet a lélekjelenléte mentette meg; ellökte magától erőszakos kísérőjét és elfutott. Szólt a szüleinek, akik azonnal értesítették a történtekről a rendőrséget, a helyi járőrök percekkel később elfogták a 31 éves férfit, akit előállítása után a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságon szexuális kényszerítés miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Sírva mesélte el a történteket

Szerettünk volna többet megtudni a történtekről, a vasútállomás környékén kezdtünk el érdeklődni péntek kora délután. Betértünk egy közeli presszóba, ahol már ez az eset volt a beszédtéma. Az egyik helyi lakos útba is igazított minket, mondta, hogy a Csatornakert felé vegyük az irányt, megmutatta, melyik házban lakik a lány. Az édesanyja pedig megosztotta velünk az eset részleteit, melyet neki is sírva mesélt el a gyermeke.
A nő elmondta, a 12 éves lánya és 2 unokája a játszótérről tartottak haza, az állomáson keresztül jöttek, mert a két kicsi szeret liftezni. 

Egy vonatról szállt le az ember, és elkezdte követni őket. Megállította a 12 éves lányomat, fogdosta, meg akarta csókolni, de ő ellökte magától. Amikor hazaértek, sírva mesélte el, mi történt, a két fiam futott a srác után, hogy megállítsák

– részletezte. 

Hajdúszoboszló, zaklatás, rendőrség
Az édesanya beszélt az eset részleteiről 
Forrás: Tóth Imre

Időközben értesítették a rendőröket, akik pár percen belül a helyszínen voltak, az édesanya elmondása szerint addig a sértett testvérei tartották vissza a férfit, hogy az ne meneküljön el.

A lány megosztotta, az eset óta nem tud aludni, ha lecsukja a szemét, a zaklatóját látja maga előtt. 

Az édesanyja úgy látja, már kezd többet beszélni a történtekről a lány, de ki sem mozdul otthonról. Voltak már pszichológusnál, minden segítséget megkapnak. A nő úgy látja, fontos, hogy megvan a kellő bizalom a gyermeke és közte, s az egész család mellette áll, hogy könnyebben fel tudja dolgozni, amit átélt. 
Úgy tudjuk, a zaklató nem helyi lakos, átutazóban volt a településen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában