Kék hírek

2024.04.11. 20:27

Tények: három éven át molesztálhatta az apja a Debrecenben megtalált lányt

A hírműsor úgy tudja, a család hajdúsámsoni.

Haon.hu

Akár 20 évre is rács mögé kerülhet a 42 éves apa

Forrás: Tények

A Tények információi szerint Hajdúsámson-Martinkára várták haza azt a 16 éves lányt, akit azután kezdtek el keresni a szülei április 3-án, hogy nem érkezett meg az iskolából. Ahogy arról beszámoltunk, az eltűnését bejelentették a rendőrségen, majd nem sokkal később jelezték a rendőröknek, hogy Debrecenben megtalálták a tinédzsert. A lány a nyomozóknak azt mondta, azért nem ment haza, mert apja évek óta szexuálisan zaklatja, az elmondottakat a rendőrség korábbi közleménye szerint pszichológus szakértő véleménye is alátámasztotta.

A hírműsor úgy tudja, az apa először akkor molesztálta a lányát, amikor még csak 13 éves volt. Vagyis a kislány 3 éven keresztül tűrte a férfi beteges hajlamait, és nem látott más megoldást, mint azt, hogy félelmében nem megy haza – hangzott el a csütörtöki adásban.

A 42 éves apát szexuális erőszak miatt hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

– A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. Ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a büntetés tartamára is tekintettel a férfi az eljárás során megszökne, elrejtőzne – mondta a Tényeknek Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője. A hírműsor rámutatott, az sem kizárt, hogyha szabadlábon hagyják a férfit, megpróbálná rávenni a lányát, hogy vonja vissza a vallomását, és a tanúkat is befolyásolná, ezért 1 hónapig biztosan rács mögött marad.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában