Sziréna

2024.03.18. 09:48

Pénzt és aranyat lopott tépei ismerőseinek házából egy fiatal férfi

A derecskei rendőrök most fejezték be a nyomozást.

Haon.hu

A pénzt is lefoglalták a rendőrök

Forrás: police.hu

Egy tépei betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre 2023 február közepén. Valaki besurrant egy családi házba, és közel hárommillió forintot, valamint 1,9 millió forint értékű aranyat vitt el. Az ott lakó pár elutazott néhány napra, a betörő ezt használta ki, és átkutatta az egész házat.

A rendőrök részletes helyszíni szemlét tartottak, szemtanúkat kerestek és meghallgatták a sértetteket is. Egy nap alatt azonosítottak egy helyi férfit, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. Előállították, gyanúsítottként hallgatták ki. Aprólékos nyomozói munkák következtek, majd minden részlet a helyére került - olvasható a rendőrség híradásában.

A 28 éves férfi jóban volt a párral, gyakran segítették egymást, így arról is tudott, hogy ismerősei elutaznak. Alapos munkát végzett, a ház minden részét felforgatta, a lopott arannyal pedig az első útja egy debreceni ékszerboltba vezetett.

tépe, lopás, betörés
Az ékszerek egy részét is megtalálták  a gyanúsítottnál
Forrás: police.hu

A nyomozók kutatást tartottak a gyanúsítottnál, és lefoglalták a pénz, valamint az ékszerek egy részét is, amiket később visszaadtak a sértetteknek.

A Derecskei Rendőrőrs bűnügyesei lopás bűntett miatt folytattak nyomozást, az eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában