Sziréna

2024.03.25. 09:17

Beigazolódott a gyanú: igazoltatás közben bukott le a debreceni tolvaj, aki épp egy lopott rollerrel közlekedett

A férfi szűk két hónap alatt 11 kerékpárt és 5 rollert kötött el.

Haon.hu

A gyanút alátámasztotta a táskájából előkerült erővágó, kesztyű és kámzsa is

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Több bejelentés is érkezett a rendőrségre Debrecenben történt kerékpár- és rollerlopásokról tavaly ősszel – olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Mint írják, a rendőrök minden esetet alaposan megvizsgáltak, és hamar körvonalazódott, hogy egy személyhez köthetőek az esetek. A bűnügyesek kiemelt figyelmet fordítottak az elkövető azonosítására és elfogására, ezért külön szolgálatot szerveztek a mielőbbi elfogás érdekében.

Céljuk október 5-én este révbe ért, amikor a Csapó utcán megállítottak, és igazoltattak egy rollerest. A 42 éves férfi zavart válaszokat adott a kérdésekre, hamar kiderült, hogy ekkor is egy lopott kétkerekű volt nála. A gyanút alátámasztotta a táskájából előkerült erővágó, kesztyű és kámzsa is.

Az előállítást kihallgatás, majd őrizetbe vétel követte. Mint kiderült, a helyi lakos szűk két hónap leforgása alatt 1️1 kerékpárt és 5️ rollert lopott el Debrecenben, ezzel közel 1,5 millió forint kárt okozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában