Sziréna

2024.03.25. 12:03

Egy idős férfi fenyegetőzése okozott riadalmat a debreceni bankfiókban, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki

Haon.hu

A Piac utcai bankfiókhoz vonultak a rendőrök

Forrás: Kiss Annamarie

Nagy erőkkel vonultak hétfő délelőtt a rendőrök a debreceni Csonkatemplomnál található bankfiókhoz – értesült a Hajdú Online. A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtómunkatársa egyelőre annyit közölt, rendőri intézkedés történt. 

A portálunknak nyilatkozó egyik szemtanú az események kezdetétől jelen volt a Piac utcai helyszínen. Akciófilmbe illő jelenetként írta le, ahogy a járőrautók nagy sebességgel hajtottak két oldalról a főutcára, majd lefékeztek a bankfiók előtt.

A környékbeli üzletek dolgozóinak egybehangzó nyilatkozata alapján összesen kilenc rendőrautó gyűlt össze a pénzintézetnél:

– Pillanatok alatt megjelentek a rendőrök, aztán lezárták az utca egy részét. Nagyon sok rendőr volt, néhányan védőfelszerelésben, maga előtt tartott páncéllal helyezkedtek fedezékbe. Nagyon megdöbbentő volt – írta le az egyik eladó úgy a jelenetet.

Helyszíni információink alapján annyi történhetett, hogy egy férfi összetűzésbe keveredett a bank egyik alkalmazottjával, majd állítólag fegyverrel fenyegetőzött.

 Bármi is történt valójában, az események meglehetősen hamar lezajlottak, és az ügyfélfogadás rövidesen folytatódott, majd a járőrök is elhagyták a helyszínt.

Az események után a mentők is megjelentek, akik egy fiatal, eszméleténél lévő nőt vittek a fiókból a mentőkocsihoz.

Frissítés: 
A police.hu-n kora délután tette közzé a rendőrség a részleteket. Mint írják, egy férfi fenyegető kijelentéseket tett, miután arról kapott tájékoztatást, hogy nincs pénz a számláján. A 77 éves ügyfél ezután kisétált a bankból. Hozzáteszik, a rendőrök nagy erőkkel keresni kezdték, a Készenléti Rendőrség járőrei pedig egy órán belül elfogták. A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói megkezdték a gyanúsítotti kihallgatását, garázdaság vétség miatt indul büntetőeljárás vele szemben. A jelenleg beszerzett adatok és a tanúk elmondása alapján sem fegyver, sem ahhoz hasonló tárgy nem volt a férfinál.

bank, bankrablás, debrecen, otp, piac utca, rendőrség, mentők
Egy mentőautó is érkezett a helyszínre
Forrás: Hajnal László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában