Elismerés

2024.02.05. 10:31

Tóth Norbert: „Ha csak egyetlen gyermekbalesettel is kevesebb történik, akkor már megéri ezt csinálni”

A debreceni zászlós kiemelkedő szakmai munkájáért ismét átvehette „Az év iskolarendőre” elismerést.

Haon.hu

Február 1-én ismét megkapta a rangos elismerést Tóth Norbert

Forrás: ORFK

A sokat látott körzeti megbízott Tóth Norbert zászlós 36 évvel ezelőtt ismerkedett meg a rendőrséggel, igaz, nem mindennapi körülmények között – olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség Facebook-oldalán kitett bejegyzésben. Mint írják, Norbert épp az általános iskolából tartott haza 1988. február 1-én, amikor Budapesten elütötte egy szabálytalanul közlekedő.

Ekkor még nem gondolta, hogy egyszer ez a baleset kihatással lesz mindennapjaira.

Ahogy a bejegyzésben is olvasható, teltek-múltak az évek, Norbi 2004-ben egyenruhát öltött, 2009-től pedig már debreceni körzeti megbízottként látta el feladatait. Ekkor lett a helyi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában iskolarendőr.

Talán ez volt az a pont, amikor elhatározta, hogy – balesetéből tanulva – még nagyobb hangsúlyt fektet a gyerekek szabályos közlekedésre való nevelésére. Az eltelt évek során számos intézményben tartott balesetmegelőzési előadásokat, iskolai szakkörben nagyon sok diákot készítettek fel különböző megyei és országos versenyekre, ezzel rangos eredményeket értek el.

Norbert 2011-ben kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként átvehette „Az év iskolarendőre” elismerést.

36 évvel ezelőtt, 1988. február 1-én, napra pontosan ekkor ütötték el, 2024. február elsején pedig ismét megkapta a rangos elismerést.

Ha csak egyetlen gyermekbalesettel is kevesebb történik, akkor már megéri ezt csinálni 

– zárják Norbi szavaival a gondolataikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában