Ügyeleti hírek

2024.02.17. 10:25

Pusztítanak a szabadtéri tüzek Hajdú-Biharban, nádas és bozótos is kigyulladt

Haon.hu

Többek között tűzesetek miatt szóltak kedden a szirénák

Forrás: illusztráció / MW-archív

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze Hajdúböszörmény-Hajdúvid közelében péntek délelőtt. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket - számolt be róla ügyeleti összesítőjében a katasztrófavédelem.

Kétezer négyzetméteren égett a száraz avar és gaz Hajdúhadházon, a Pély-Nagy Gábor utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.

Három hektáron peremégéssel égett fiatal akácos terület Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A nyíradonyi hivatásos és szakolyi önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz volt Hajdúböszörményben, a Batthyány Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Fél hektáron égett a bozótos Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Nádudvar külterületén három hektáron égett foltokban a nádas, pénteken. A püspökladányi és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy száz négyzetméteres családi ház és melléképülete égett teljes terjedelmében Körösnagyharsányban, a József Attila utcában, péntek délután. A berettyóújfalui hivatásos, valamint a komádi és szeghalmi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. A tűzoltók öt vízsugárral oltották el a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, a ház lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában