Sziréna

2024.02.08. 08:39

Jogsi nélkül vezette ismerőse autóját egy férfi Létavértesen – a rendőrök elől egy ház udvarán bújt el

Az egyenruhások igazoltatni akarták a férfit, aki menekülni kezdett.

Haon.hu

Vádat emeltek a visszaeső vádlott ellen

Forrás: illusztráció / MW-archív

Jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen – tudatta közlésében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az ügyben érintett személygépkocsi tulajdonosa a járművet kölcsönadta egy ismerősének, és azt 2023. október 23-án 15 óra körüli időben a kölcsönvevő kiskorú fia a lakásuk előtt, az utcán takarította.

A fenti időpontban megjelent a vádlott, aki jó ismerősi viszonyban volt a kiskorú édesapjával, ezért közölte a gyermekkel, hogy a kocsit használni akarja, el kellene mennie egy barátjához. A kiskorú a vádlottal akart menni kocsikázni, ebbe az elkövető bele is egyezett. A vádlott a járművel elment a barátjához, aki szintén beült az autóba és így hárman közlekedtek Létavértesen.

Röviddel ezt követően a vádlottat a rendőrök igazoltatni akarták, azonban a megállásra utasító rendőri jelzést a férfi figyelmen kívül hagyva, több közlekedési szabályt megszegve a szolgálati gépkocsi elől menekülve vezetett, majd megállt egy ház előtt, kiugrott a kocsiból, és a ház udvarán elbújt.

A vádlott a bűncselekmény elkövetése során jogerős közúti járművezetéstől eltiltás büntetés hatálya alatt állva vezetett, amelyről tudomása volt. Az ügyben a nyomozást a  Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le. A vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a visszaeső vádlottat börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közúti járművek vezetésétől, továbbá mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában