Kék hírek

2024.01.13. 09:25

Öt kisült lángost lopott a konyári zsivány, de nem csak ezért kérnek rá 7 év fegyházat

Egy 80 éves asszonyt is megpróbált kirabolni a férfi, de itt még mindig nem ért véget a történet.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Berettyóújfalui Járásbíróság január 11-én előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Az előkészítő ülésen az ügyész ismertette a vádiratot, továbbá beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben mértékes indítványt tett a büntetés tartamára – 7 év fegyházbüntetés - vonatkozóan.

A vádlott elismerte a rablást, egy másik általa elkövetett lopás vonatkozásában ugyanakkor vitatta a dolog elleni erőszakot. Tekintettel arra, hogy a vádlott beismerő nyilatkozata nem volt teljeskörű, az ügyet a bíróság tárgyalásra utalta.

Megfenyegette a 80 éves nénit

A vádlott az első vádpont szerint 2023. május 17-ére virradóra egy Konyáron található presszó hátsó bejáratánál lévő ablakról lecsavarozta az ablakrácsot, majd az ablakon át bemászott az épületbe, ahonnan eltulajdonított öt kisült lángost, több doboz energiaitalt és sört, továbbá több üveg szeszesitalt. A lopással összesen 62 ezer forint kárt okozott.

A bírósági közlemény szerint aznap délután 15 óra 50 perc körül a férfi ittas állapotban megjelent Konyáron egy nő házánál azért, hogy pénzt szerezzen.

A 80 éves asszony éppen az udvart takarította, amikor a vádlott mögé settenkedett, majd átkarolta a gyanútlan sértettet, aki próbált segítségért kiabálni. A vádlott befogta az idős nő száját, és közölte, hogy nem akarja bántani, de ha tovább ordít, és nem ad neki pénzt, akkor megszúrja.

A sértett nagyon megijedt a vádlottól, mozdulatlanul csendben maradt, ekkor a férfi pénzt követelt. A megrémült asszony közölte, hogy ha nem bántja őt, és nem megy be a házába, akkor ad a vádlottnak pénzt. A sértett bement a házba, közben a férfi kint várakozott, de türelmetlen volt, és felszólította a nőt, hogy siessen. A sértett a nappalijában magához vette a pénztárcáját, majd mire visszaért az előszobába, addigra a vádlott már belépett a lakóházba. Az idős nő kinyitotta a pénztárcáját, amiből a férfi kivett három darab ezer forintos és egy 500 forintos bankjegyet, valamint körülbelül 400 forint aprópénzt. Ezt követően a vádlott távozott, a sértett pedig gyorsan kulcsra zárta az utca felőli kiskaput.

A vád szerint aznap délután egy másik konyári ingatlannál is megjelent a vádlott, amelynek átmászott a kerítésén, majd benyomta a ház bejárati ajtaját, így annak zárszerkezete megtört, az ajtó pedig kinyílt. A férfi az ingatlanból egy benzinmotoros fűkaszát, egy vágódamilt, fúrógépet és élelmiszert tulajdonított el. Pár nappal később, május 19-én a vádlott visszament a sértett lakóházához. Az épületbe a kulccsal be nem zárt ajtón könnyen be tudott jutni, mivel a sértett az ajtó zárját időközben nem tudta megjavítani. A vádlott az ingatlanból édességet, alkoholt, élelmiszert és más egyéb használati tárgyakat lopott el. A rendőrök a vádlottól a nála tartott kutatás során a fúrót, a vágódamilt és az élelmiszer egy részét megtalálták, lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

A tavaly május 22-e óta letartóztatásban lévő vádlott büntetőügyének tárgyalása a bíróságon folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában