Összefoglaló

2024.01.08. 11:55

Hajdú-Biharban is pusztított a szélvihar, itt a legfrissebb kárjelentés! – fotókkal

A vármegyében háztetőt rombolt, jelzőtáblát borított és egy 15 méteres fenyőt is kicsavart az erős szél hétfőre virradóan.

Szakál Adrienn

Hajdúdorogon egy fitness-terem tetejét bontotta meg a szél veszélyes helyzetet teremtve; a tűzoltók beavatkozására volt szükség

Forrás: Czinege Melinda

A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően érkezett, majd rengeteg munkát adott a hajdú-bihari tűzoltóknak vasárnap és hétfőn az erős szél. A Hajdú Online megkeresésére Papp-Kunkli Nóra szóvivő hétfőn délelőtt összegezte a szélkárokat. Mint megtudtuk, vasárnap délután a tűzoltók Nyírlugosra vonultak, ahol egy telefonoszlop vezetéke szakadt le. Debrecenben, a Monostorpályi úton egy nagy fa dőlt az úttestre és elzárta a fél útpályát. Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Zelemér utcában egy tizenöt méteres fenyőfa dőlt ki és szakított le egy kábelt – sorolta a szóvivő.

Azzal folytatta, hogy vasárnap este egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, Debrecenben, a Várnagy utcában, itt a hivatásos tűzoltók egy lelógó lemezt távolítottak el. Hétfőre virradó éjszaka a Vármegyeháza utcába riasztották az egységeket, ott egy fa több ága tört le, a hét első reggelén pedig Püspökladány közelében körforgalmat jelző táblát rongált meg a szél. Balmazújvároson, a Nagyhát tanyán az úttestre dőlt egy nagy nyárfa, míg Biharnagybajomban, a Széchenyi úton tízméteres fa dőlt egy házra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfő délutántól veszít némileg erejéből a szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +3 fok között várható, majd késő estére -7 és -1 fok közé csökken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában