Megmutatták neki az életmentő fogásokat

2024.01.31. 17:54

Kiképezték, majd a magasba emelték Csire Zsuzsit a debreceni tűzoltók – videóval

Megtanították a lánynak a laktanyában, mire kell figyelni egy éles bevetésen.

Haon.hu

Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Újabb bakancslistás kívánságában talált segítő szándékú emberekre Csire Zsuzsi, a 21 éves debreceni szívbeteg lány. Zsuzsi egyik nagy álma, hogy önkéntes tűzoltó legyen, az ügyben már a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport elnökével, Hegedűs Gáborral is találkozott, valamint a debreceni tűzoltók is tartottak neki képzést, amelyben az éles bevetésekben használt technikákról tudhatott meg többet. Minderről az országos katasztrófavédelem honlapja írt szerdán, rövid videót is csatolva a lány kiképzéséről.

A felvételeken az látszik, hogy Zsuzsit többek között a csomókötésre és a füstben tájékozódásra is megtanították, de emelőkosaras daruból is szétnézhetett a város fölött.

…Mióta a bakancslistám a nyilvánosság elé került, az utóbbi időben egy olyan érzés jött fel bennem, hogy mivel rengeteg segítséget kaptam rengeteg csupaszív embertől, hogy most már én is szeretnék adni a világnak. És mindenképpen én is szeretnék ide a tűzoltósághoz mint önkéntes csatlakozni… Úgy gondolom, hogy az önkéntesség a mai világban egy nagyon fontos dolog, és nem lehet tényleg elégszer mondani, mert segítségre mindenütt szükség van… A világnak adni jó. Hogy másnak az örömét látjuk, az szerintem leírhatatlan dolog

– idézte Csire Zsuzsit a katasztrófavédelem közösségi oldala.

A lány történetéről portálunk is több cikkben számolt már be. Fiatal kora ellenére már két szervátültetésen is átesett, viszont a második szíve is elkezdett kilökődni, harmadik transzplantációra pedig már nincs lehetősége. Ebből kifolyólag már csak hónapjai, jobb esetben 1-2 éve lehet hátra, amelyet azonban szeretne minél több élménnyel megtölteni, így bakancslistát írt arról, mit szeretne megvalósítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában