Sziréna

2023.12.28. 09:05

Ittasan ült kocsiba egy férfi egy csapatépítő után, balesetet okozott – ketten súlyosan megsérültek

A debreceni ügyészség vádat emelt, pénzbüntetést kaphat és a vezetéstől is eltilthatják.

Haon.hu

A baleset következtében a platón utazó három személy a földre esett, és egyikük a jármű alá szorult

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség  az ellen a fiatal férfi ellen, aki egy rendezvényen ittassága ellenére vezetésre vállalkozott, azonban balesetet okozott – tudatta az ügyészség közlésében.

A vádirat szerint a vádlott 2022. június 10. napján a délutáni órákban csapatépítő tréningen vett részt egy Debrecen környéki tanyán. A rendezvényen a férfi szeszes italt fogyasztott. A tanyán szórakozó társaság számára lehetőség nyílt arra, hogy a tanya környékén lévő füves, közforgalom elől el nem zárt területen egy forgalomból kivont, rendszám nélküli két személy szállítására alkalmas személygépkocsival mehettek egy-egy kört a nedves felületű, egyenletlen, felázott talajon.

Az ittasságából eredt a figyelmetlensége

A fenti napon 18 óra körüli időben a vádlott is vállalkozott egy kör megtételére, a járműben ekkor a vezető ülés mellé egy személy ült be utasként, továbbá a jármű hátsó platójára további három személy felállt, és a ponyvatartóba kapaszkodtak. A vádlott az autóval történt elindulást követően azonban ittasságából eredő figyelmetlensége folytán figyelmen kívül hagyta az autó menettulajdonságait, az utasok elhelyezkedését, mindemellett a jármű sebességét sem a terepviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a vizes, füves területen megcsúszott, és az autó a jobb oldalára dőlt.

Ennek következtében a platón utazó három személy a földre esett, és egyikük a  jármű alá szorult. A balesetben két személynek 8 napon túl gyógyuló súlyos, további két utasnak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek és maga a vádlott is súlyosan megsérült.

A baleset helyén és időpontjában a vádlott ittas állapotban vezette a gépjárművet, több KRESZ-szabályt is megszegve okozott balesetet. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában