Kiemelkedő munka

2023.11.17. 21:21

Országos elismerést kapott az ebesi polgárőr

Pajzos Istvánné Erzsike 2007. óta tagja a község egyesületének.

Haon.hu

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség

A polgárőr mozgalomban huzamosan végzett kiemelkedő munkájáért elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Pajzos Istvánnét, az Ebesi Polgárőr Egyesület tagját az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Turós András.

– A Kitüntetést és az azokkal járó anyagi elismerést Túrós András, az OPSZ elnöke, és Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át az országos szövetség központi ünnepségen – tájékoztatott Balogh László, az Ebesi Polgárőr Egyesület elnöke.  

Az Ebesi Polgárőr Egyesület és a Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségének javaslatára, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban huzamosan végzett kiemelkedő munkájáért elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Pajzos Istvánnét, az Ebesi Polgárőr Egyesület tagját.

– Pajzos Istvánné Erzsike 2017. november 27-én lépett be az Ebesi Polgárőr Egyesületbe. Az eltelt időszak alatt bebizonyította, hogy az önkéntes bűnmegelőzési tevékenységét hivatásának tekinti, az egyesületünk egyik legaktívabb tagja, nagyon sok szolgálati órát teljesít a közterületen. Az egyesület által végzett alapfeladatok mellett felvállalt valamennyi kiegészítő feladat végrehajtásában részt vesz. Rendszeresen teljesít közterületi járőrszolgálatot, valamint minden szeptember hónapjában jelzőőri tevékenységet lát el az általános iskola és az óvoda közvetlen környezetében.  

Mint írták, a jelzőőri tevékenység végrehajtásába bevonja az ifjú polgárőröket, akiket nagy gondossággal és szeretettel nevel az önkéntes bűnmegelőzési ismeretekre. Rendszeresen részt vesz az egyesület taggyűlésein, rendezvényein, aktívan segíti az egyesület napi működését. A közterületi járőr- és figyelőszolgálat, valamint a jelzőőri szolgálatokon kívül, szinte minden napszakban lehet rá számítani, önként vállal további feladatokat. Részt vesz a települést érintő lakossági bejelentések ellenőrzésében, valamint a veszélyeztetett időszakban a postai kézbesítők kísérésében is. Aktív résztvevője a „TE SZEDD” környezetvédelmi akcióknak, részt vesz a település külterületeinek ellenőrzésében, valamint a település intézményeinek rendezvényein. Rendszeresen látogatja a tanyákon élőket, részükre segítséget nyújt az ügyeik intézésében, valamint a mindennapi szükségletek kielégítését szolgáló bevásárlásokban. Polgárőri tevékenységét nagy szakmai tapasztalattal, a lakosság megelégedésére végzi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában