Sziréna

2023.11.02. 08:43

Gázolt a vonat a kismacsi vasúti megállónál - Frissítve!

Mentőhelikopter is érkezett a balesethez.

Haon.hu

A délelőtti órákban a Füzesabony–Debrecen vonalon meghosszabbodik az eljutási idő

Forrás: Napló-archív

Elgázolt két embert egy vonat a debreceni Kismacs megállónál, a 33-as út 102-es kilométere közelében – közölte a katasztrófavédelem. Mint írják, a vonaton tizennyolcan utaztak, útjukat mentesítő járattal folytatták tovább. A debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett átvizsgálták a vonatot, és biztosítják a helyszínt a társegységeknek. 

Mentőhelikopter is érkezett a balesethez. Az Országos Mentőszolgálat munkatársaitól megtudtuk, 2 személyt súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórhátba.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy a motorvonat két férfit elsodort a Kismacsi vasútállomástól kb. 200 méterre. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Tócóvölgy és Balmazújváros között nem közlekedhetnek a vonatok, mert Kismacs megállóhelynél elsodort két embert a Hortobágyról 7:13-kor Debrecenbe indult személyvonat. A délelőtti órákban a Füzesabony–Debrecen vonalon meghosszabbodik az eljutási idő. Vonatpótlás szervezése folyamatban – írja a Mávinform.

Frissítés 

A Mávinform délben azt közölte: befejeződött a helyszínelés Kismacs megállóhelynél, már nem kell pótlóbuszra átszállni. A Füzesabony–Debrecen vonalon a délutáni órákban helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés.

A Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpontja megkeresésünkre a sérültek állapotáról számolt be: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában