Sziréna

2023.11.22. 13:17

Fiatalkorú lányokat használt ki a hajdú-bihari trió – szerelemmel kecsegtették őket – videóval

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt kell felelnie a három férfinak; kettőjük ellen szexuális erőszak bűntett miatt is indult eljárás.

Haon.hu

A gyanúsítottakat egy összehangolt akció keretében fogták el a hajdú-bihari rendőrök

Forrás: police.hu

Egy hajdúhadházi testvérpár és hajdúböszörményi rokonuk 2023 elején kezdett el ismerkedni négy fiatalkorú lánnyal Debrecenben. A police.hu közlése szerint kezdetben baráti kapcsolatot próbáltak kialakítani velük, majd szerelemmel kecsegtették őket, végül pedig munkalehetőséget ajánlottak nekik. 

Prostitúciós tevékenységre próbálták őket rábírni, hol szép szóval, hol fenyegetéssel. A nyomozás során az is kiderült, hogy a testvérpár fiatalabb tagja, valamint a hajdúböszörményi férfi két lánnyal akaratuk ellenére létesített szexuális kapcsolatot.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen összehangolt akcióban két helyszínen csaptak le a trió tagjaira november 20-án hajnalban. Kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek a letartóztatásukra. 

A fiatalabb, 43 éves testvérnek, valamint a 19 éves hajdúböszörményi férfinak szexuális erőszak, továbbá emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt kell felelnie, míg az idősebb, 45 éves férfival szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt indult eljárás.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában