Sziréna

2023.11.17. 10:47

Bosszúból ütött meg egy hajdúhadházi rendőrt egy férfi

A férfi megelégelte az egyenruhás korábbi intézkedéseit vele szemben; a Debreceni Járásbíróság tart előkészítő ülést az ügyben.

Haon.hu

A további bántalmazást egy a közelben tartózkodó személy akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a járásbíróság közlésében. 

A vádirat szerint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, legutóbb június 6-án 17 óra 35 perckor szabálytalanul rögzített rakománnyal való közlekedés miatt 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki vele szemben. A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt elégtételt kívánt venni a rendőr őrmesterrel szemben. 

A vádlott szeptember 9-én részt vett egy Nyírábrányban megrendezett fesztiválon, amely során ittas állapotba került. A rendezvényen – annak befejezését követően – megjelent 23 óra 10 perc körül az ekkor szolgálaton kívüli rendőr őrmester is a menyasszonyával. A vádlott felismerte az őrmestert, és konfliktust akart vele kezdeményezni a korábbi intézkedései miatt. A férfi ezért odalépett, és kihívóan az őrmestert nézve bemutatkozott a rendőr menyasszonyának, akinek a kezét a szája irányába húzta, mintha kezet akarna csókolni.

A nő elhúzta a vádlottól a kezét, aki rögtön kihívóan megszólította az őrmestert, és sértegetni, szidalmazni kezdte őt. 

A rendőr és menyasszonya el akarták kerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak, és távozni akartak. A vádlott tovább szidalmazta az őrmestert, ennek során kifejezetten felhozta azt is, hogy korábban megbírságolta őt, majd indulatosan utána ment, megragadta a vállát, visszafordította, és egy alkalommal ököllel arcon ütötte. A további bántalmazást egy a közelben tartózkodó személy akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett – 5 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés – a büntetés tartamára vonatkozóan, ha a férfi beismerő nyilatkozatot tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában