Sziréna

2023.10.11. 14:40

Biharkeresztesnél bukott le a két taxis: nyolc migránst szállítottak összesen

Haon.hu

A rendőröknek október 9-én este szúrt szemet két várakozó taxi Berekböszörményben

Forrás: police.hu

Embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság két taxis miatt – tudatta a police.hu közlésében.

A rendőröknek október 9-én este szúrt szemet két várakozó taxi Berekböszörményben. Igazoltatták, majd kérdőre vonták őket, hogy milyen fuvarra várnak késő este egy ilyen kis településen. Konkrét választ nem kaptak, de zavart, ideges lett a két sofőr.

A rendőrök az intézkedést követően jelezték környékbeli kollégáiknak a két taxi jelenlétét. Nem sokkal később az autók Biharkeresztesen tűntek fel 23 óra körül. A járőrök újra megállították őket, azonban ekkor már utasokat is vittek, összesen nyolc illegális migránst. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Meghallgatásuk után a rendőrök átadják őket a román hatóságoknak.

Forrás: police.hu

A 28 és 31 éves taxist gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában