Szép volt!

2023.09.10. 18:57

Hadik-pisztolyt nyert egy hajdú-bihari rendőr a rangos mesterlövészversenyen

Békési Gyöngyi őrmester lett az egyik kategória győztese.

Haon.hu

A díjat dr. Tarcsa Csaba vezérőrnagytól vehette át Békési Gyöngyi

Forrás: Marosfalvi Péter / Zsaru Magazin

Harmadik alkalommal rendezték meg a Szikla Szilárd Mesterlövész Emlékversenyt Nagytétényen az Országos Rendőr-főkapitányság, Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központjának lőterén. A versenyt már három éve elhunyt Simkó Imre nyugalmazott alezredes emlékére és tiszteletére szervezték, számolt be a Zsaru Magazin.

A versenyre idén sem csak a rendőrök kaptak meghívást, fegyvert ragadtak a katonák, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség precíziós lövői, a terrorelhárítók, a terrorelhárító szolgálatok veterán tagjai. Összesen 110 résztvevő indult négy kombinált versenyszámban.

A magazin beszámolt róla, hogy a megmérettetésen a „Rendőrségi Precíziós Fegyver” kategória győztese Kiss-Vámosi Gábor alezredes, a Készenléti Rendőrség munkatársa lett. A „Veterán Terrorelhárító” kategóriát Pintér András nyugalmazott őrnagy nyerte.

A dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány, az esemény fővédnöke által felajánlott különdíjat, a „Hadik-pisztolyt” a „Rendőrségi SZVD” kategória bajnoka, Békési Gyöngyi őrmester, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa vehette át dr. Tarcsa Csaba vezérőrnagytól, a Készenléti Rendőrség parancsnokától, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettestől.

A cikkből kiderül: Szikla Szilárd szó szerint egy szikla volt, egy szikla, amelyből jelkép lett. A kitartás vagy inkább a kitartás igényének jelképe. A budaörsi lőtér felett található és évtizedekkel ezelőtt annak megmászása volt a büntetés azoknak a terrorelhárító rendőröknek, akik nem kellő odaadással, kitartással gyakorolták a lövészetet. A szankciót Simkó Imre lőkiképző rendelte el, mert ő mindenekfelett szerette és tisztelte a lövészetet, ahogy ezt gyakran megfogalmazták: tűzbe ment az embereiért, de a lustaságot, hanyagságot nem tűrte el. Odaadó volt, és odaadást várt a tanítványaitól is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában