Vádemelés

2023.09.26. 08:23

Szép szavak helyett bicskával érvelt egy debreceni iskolás

Késsel zárta volna le a vitát a fiatal még tavaly ősszel, az ügyben most vádat emeltek.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy fiatalkorúval szemben, aki erőszakkal rendezte nézeteltéréseit iskolatársával, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a fiatalkorú elkövető még tavaly november 2-án 15.30-kor az egyik debreceni szakképző iskola előtt szóváltásba került egy iskolatársával. Nézeteltérésük során a vádlott ököllel a társa irányába ütött, ami a fiút nem találta el. Az elkövető ezután elővette bicskáját, és a markolatával ráütött a fiú fejére. Ezután kinyitotta a bicskát, és a sértett előtt kezdett vele hadonászni.

A közlemény szerint az elkövető bántalmazása miatt a fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az eszközül használt bicska az emberi élet kioltására alkalmas, az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen

– tette hozzá a főügyészség.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiút felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozom büntetővégzést, melyben a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, és állapítsa meg, hogy annak próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában