Sziréna

2023.08.09. 07:57

Láncfűrészt és több fűkaszát lopott korábbi munkáltatójától egy böszörményi férfi

Vagyonelkobzás és börtönbüntetés is várhat az elkövetőre.

Haon.hu

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki korábbi munkahelyéről láncfűrészeket lopott – tudatta közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott egy erdészeti gazdasági társaságnál dolgozott, a munkaviszonya februárban megszűnt. A hajdúböszörményi férfi ezt megelőzően 2022. decemberében elment a munkáltatója kezelésében lévő területen felépített erdészházhoz, és mivel helyismerettel rendelkezett, tudta, hogy az épület melletti fásszínben van felakasztva az épület ajtajának a kulcsa. A kulcsot magához véve kinyitotta az erdészházat, és onnan a munkáltatója tulajdonában lévő, 160. 000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt ellopta.

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg.

A férfi munkaviszonyának megszűnését követően, április 30-án az esti órákban ismét visszament az erdészházhoz, azt kulccsal kinyitotta, és onnan ellopta a magánszemély sértett tulajdonában lévő 3 darab fűkaszát és egy láncfűrészt, ezáltal közel 600.000 forint kárt okozott. A vádlott által okozott kár azonban teljes egészében megtérült, mivel a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a lefolytatott nyomozás során a műszaki cikkeket a vádlottól lefoglalta, és visszaadta a sértettnek.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és 160.000 forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában