Garázdaság

2023.08.08. 08:42

Részegen szidta és bántotta kutyáját egy férfi Tégláson

A szomszédokat is megijesztette erőszakosságával.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A dühös gazda a bundájánál fogva húzta haza a kiszökött kutyáját, közben meg is ütötte. A Debreceni Járási Ügyészség az indulatos és erőszakos vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, írja közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott téglási lakóhelyén július 3-án az esti órákban egy baráti társaság volt, a vendégek 22 óra körül mentek el. A vádlott kikísérte őket, és ezidő alatt az udvaron szabadon tartott másfél éves, közepes termetű kutyája a kapun kiszökött az utcára. Az ittas férfi ezt észlelve a kutya után ment és az állatot néhány utcával távolabb találta meg. A vádlott ittassága miatt, illetve mérgében megfogta a kutya bundáját a nyakánál, és úgy húzta magával hazafelé. Eközben az állatot többször meg is ütötte, és hangosan szidta, amiért kiszökött. A kutya a bántalmazásban nem sérült meg, az állat továbbra is a gazdájánál él rendezett körülmények között. A vádlott cselekménye azonban olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy az utcában lakókban, illetve az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen – hangsúlyozta az ügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbírságon. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki – zárta közleményét a főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában