Lopás

2023.08.22. 13:40

Szerszámokat és üzemanyagot is lophatott a munkahelyéről a fülöpi testvérpár

A masszív vas ajtózárak sem jelentettek akadályt az elkövetőknek.

Haon.hu

Forrás: police.hu

Egy nyíracsádi telephelyről érkezett bejelentés július 24-én reggel, hogy több értékes szerszámgép eltűnt. A rendőrök részletes helyszíni szemlét tartottak, majd tanúkutatásba és adatgyűjtésbe kezdtek – számolt be közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú hamar két alkalmazottra irányult. A fülöpi testvérpár alkalmi munkákat vállalt a telephelyen, így ismerték a járást. Szóltak két barátjuknak, éjjel jelentek meg a munkahelyükön. Pontosan tudták hol vannak elzárva az értékes gépek, lefeszítették a lemezszekrényről a lakatot, majd láncfűrészeket, sarokköszörűket, illetve üzemanyagot is magukkal vittek. Közel három millió forint értékben loptak.

lopas-nyiracsad-rendorseg
A felfeszített és eltört ajtózár
Forrás: police.hu

A rendőrök azonosították a négy fiatal férfit, majd augusztus 17-én előállították őket a Vámospércsi Rendőrőrsre. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük. A kutatások és a helyszíni kihallgatások során a bűnügyesek egy láncfűrész kivételével az összes gépet megtalálták és lefoglalták – tudtuk meg a police.hu oldalról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában