Tragédia

2023.08.14. 11:29

Elkeserítőnek tartja a helyzetet a férfi, aki a Böszörményi úti balesetben elhunyt lányt próbálta újraéleszteni

Többen is segítségnyújtás nélkül haladtak el hétfőn hajnalban a baleset helyszíne mellett.

Hajnal László

A baleset helyszíne

Forrás: Tóth Imre

Ahogy azt megírtuk, hétfőn hajnalban halálos kimenetelű közúti baleset történt a Böszörményi úton, a Vezér utcai kereszteződés közelében lévő gyalogátkelőhelyen. Egy sofőr eddig tisztázaltan körülmények között elütött egy 19 éves nőt, aki a helyszínen életét vesztette. 

A Haon telefonon elért egy hajdúböszörményi férfit, aki a helyszínen járt közvetlenül a tragédia után.

– Hajdúböszörmény felől haladtam Debrecen irányába a 35-ös főúton, amikor megpillantottam a földön fekvő lányt a baleset helyszínén. A balesetet okozó sofőr az autója mellett állt, feltehetőleg sokkot kapott. A mentőket egy fiatalember értesítette, aki a buszmegállóból volt tanúja az eseményeknek – mondta portálunknak Bódi László Dávid.

Hozzátette, ezt követően megfordult a négysávos úton, és nem messze a helyszíntől leparkolt, hogy segítséget tudjon nyújtani. Elmondta, a fiatal nőnek nem volt pulzusa, levegőt sem vett, így megpróbálta újraéleszteni. A férfi munkahelyi elsősegélynyújtásra van kiképezve, ám a szakszerű beavatkozás ellenére sem járt sikerrel.

Az a szomorú az egészben, hogy én voltam az első, aki megállt, pedig már korábban történt

– mondta. Több autóst látott ugyanis, akik elhaladtak az eset mellett. Szintén elkeserítőnek tartotta, hogy mentőláda sem volt senkinél sem. Saját autójában ugyan tart egyet, ám nem akarta magára hagyni a lányt újraélesztés közben.

Roppant veszélyes átkelő

Bódi László ugyan nem látta a balesetet, és hangsúlyozta, nem akar ítélkezni, mennyivel mehetett a sofőr, ám úgy véli, a lány már jóval a zebrán járhatott, a baleset pillanatában a jármű bal oldalával ütközött. Úgy látta ugyanis, az autó bal oldali lámpája volt összetörve.

A böszörményi lakos minden reggel az érintett útszakaszon halad át munkába menet. Rendkívül veszélyesnek tartja, hogy az éjjeli és hajnali órákban nem működik a jelzőlámpa. De egyéb időszakban, nagyobb forgalom esetén is kritikus pontja a Böszörményi útnak.

Elmondta, látott már olyat is, hogy a buszhoz szaladtak át az úton, ahol még zebra sem volt, illetve a villamoshoz igyekezve is sietősen lépnek a zebrára a gyalogosok. Ennek ellenére úgy gondolja, minden esetben körültekintően kellene megközelíteni az átkelőket, függetlenül attól, van-e működő jelzőlámpa vagy sem. Megfelelő sebességgel ugyanis bármilyen helyzetre lehet reagálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában