Tárgyalás

2023.08.30. 16:34

Börtönbe mehet a hajdúhadházi férfi, aki a vád szerint egy alvó nő füléből lopott el egy fülbevalót

Haon.hu

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet augusztus 30-án a Debreceni Járásbíróság annak a 21 éves férfinak az ügyében, aki egy piros szék segítségével fosztotta ki a sértettet. A tárgyaláson a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését - olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Mint írták, az elsőfokú bíróság a vádlottat kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek. A tárgyalás során a vádlottat egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélték és egy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A vádlottal szemben 25 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is rendelt el a bíróság, mivel a fülbevaló az eljárás során nem lett meg.

Az ítélet szerint a vádlott július 8-án 0 óra 50 perc körül Hajdúhadházon nyitva lévő kisajtón keresztül bement a sértett ingatlanára, ahol szétnézett, majd megtudta, hogy az idős nő melyik szobában alszik. Kifejtették, a 21 éves férfi az udvarról egy piros támlás széket vett magához, amit a szoba nyitott ablaka alá helyezett, arra fellépett, a résnyire nyitva lévő ablakon benyúlt és a közvetlenül az ablak alatt alvó sértett bal fülében lévő arany karika fülbevalót ellopta. A vádlott ezután el is hagyta a helyszínt. A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a 21 éves helyi férfit.

A bíróság döntése nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában