Összefoglaló

2023.07.12. 07:39

Tűzesetek Hajdú-Biharban: egy családi ház udvarán égett a szemét Szoboszlón

Időben cselekedtek a lánglovagok.

A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat

Forrás: Tóth Imre

Kigyulladt egy kombájn aratás közben Komádi és Újiráz között kedd délután. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. A mezőgazdasági gépről a tűz átterjedt a búzatarlóra is, öt hektár égett. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette, amely a körbetárcsázta a tarlót, így a tűztől a közelben lévő gabonatáblát meg tudták védeni az egységek – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Egy hajdúszoboszlói családi ház udvarán háztartási hulladék és építőanyagok égtek tegnap. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Késő délután tűz volt Pocsajban, a Mező utcában. Avar égett ötszáz négyzetméteren, melyet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltottak el. Később a létavértesi önkormányzati egység vonult, Létavértesre, a Sándor utcába, ahol kerti hulladékot égettek. A tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Este az úttestre dőlt egy fa Hajdúböszörmény közelében. A város hivatásos tűzoltói  motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

A rendőrök sem tétlenkedtek kedden

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – tudatta a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, közülük hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, négy embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg egy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök nyolc személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában