Sziréna

2023.07.12. 08:43

Hajdú-bihari betörőbandát számoltak fel a rendőrök – a tolvajok még a fagyasztott húst is magukkal vitték – fotókkal, videóval

Műszaki cikkeket, szerszámgépeket és több mint 2 millió forint értékű ékszert loptak.

Forrás: police.hu

A betörések értelmi szerzője egy 22 éves férfi volt. R. Máté a besurranások nagy részét egyedül csinálta, de július elején egy polgári családi háznál igénybe vette két ismerőse és egyik testvére segítségét is. Ebbe az ingatlanba két nap leforgása alatt háromszor tértek vissza. Főleg műszaki cikkekre, szerszámgépekre utaztak, de konzerveket és a mélyhűtőből a fagyasztott húst is magukkal vitték – olvasható a police.hu keddi közlésében.

Forrás: police.hu

A csapat feje július 4-én magányosan ment egy polgári házba betörni. Zsákmánya egy GPS és közel 1,5 millió forint értékű arany ékszer volt.

A rendőrök a bejelentések után azonnal munkához láttak. A fiatal férfi társait és a testvérét két nap alatt kézre kerítették, ellene pedig elfogatóparancsot adtak ki. R. Máté a rokonainál bujkált, egy nappal később őt is megtalálták a nyomozók, és előállították a rendőrkapitányságra.

A minden részletre kiterjedő nyomozás itt azonban nem ért véget. A bűnügyesek kiderítették, hogy a betörésekből szerzett tárgyak többségét egy borsodi férfinak adták el az elkövetők. A Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen fogták el a 36 éves orgazdát, a házában tartott kutatás során pedig több tucat szerszámgépet, az eltulajdonított ékszerek egy részét és új pszichoaktív anyagot, úgynevezett kristályt találtak, és foglaltak le. A 36 éves férfi tudta ugyan, hogy ismerősei lopott dolgokat árulnak neki, mégis megvásárolta azokat, de nem pénzzel, hanem a tiltott szerrel fizetett nekik.

Forrás: police.hu

A hiányzó aranyat két jóhiszemű vásárlónál találták meg a rendőrök, így az ékszerek hiánytalanul előkerültek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság háromrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette a 22 éves férfit, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását. Testvérének és két segítőjének lopás, míg felvásárlójuknak pénzmosás bűntett, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaéles miatt kell felelnie. Ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában