Összefoglaló

2023.07.13. 08:11

Bajba esett macskához riasztották a debreceni tűzoltókat

Favágással, viharkárok felszámolásával és tűzesetekkel is foglalkoztak a lánglovagok.

Haon.hu

A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kézi erővel szabadították ki az állatot

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Szerdán favágással indították a napot a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. A hajdúböszörményi Mester utcában egy háromméteres faág dőlt az útra, azt távolította el az egység motoros láncfűrésszel – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Beszorult szerda hajnalban egy macska egy fal és egy párkány közzé a debreceni Barna utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kézi erővel szabadították ki az állatot.

Kétszáz négyzetméteren égett az avar Hosszúpályiban, a Halom utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Vihar volt Zsáka és Bakonszeg között, valamint Nyíradony és Nyíracsád között, mind a két útszakaszon a szél fákat döntött ki. A tűzoltók a forgalmi akadályt és útzárat képező fákat motoros láncfűrésszel távolították el.

Este Komádiban, a Darányi Ignác utcában keletkezett tűz. Avar és gaz égett, melyet a komádi önkormányzati tűzoltók oltottak el egy vízsugárral.

A rendőrök intézkedései

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül egy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött – tudatta a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány két külföldit fogott el, az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában