Fokozott ellenőrzés

2023.06.26. 11:39

Nem féltek a rendőröktől: több tucat ittas vezetőt kapcsoltak le a hajdú-bihari utakon

Az alkohol és a drog hatása alatt álló vezetőket igyekeztek kizárni a forgalomból.

Tizennyolcezer sofőrt ellenőriztek a közutakon

Forrás: Facebook/Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (Roadpol) éves ellenőrzési terve alapján tartott országos akciót június 14. és 20. között a rendőrség.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebookon tette közzé a vármegyére vonatkozó eredményeket. Mint írják, kollégáik közel 18 ezer járművezetőt ellenőriztek június 14. és 20. között vármegyénkben.

Az akció az ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyek kiszűrésére irányult. Kevesebb mint ötven alkalommal jelzett pozitív értéket az alkoholszonda, míg két esetben bódult járművezetővel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek – olvasható a bejegyzésben.

 

Forrás: Facebook/Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál

Legutóbb májusban tartott fokozott ellenőrzést a rendőrség, ekkor Hajdú-Biharban tíz sofőr esetében biztonsági öv használatának hiánya miatt intézkedtek, harmincegyen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet, míg 28 esetben egyéb szabálysértést vétettek az autósok. 

HAON

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában