Sziréna

2023.06.12. 13:29

Felejthetetlen éjszaka: több mint nyolcmilliót zsaroltak ki egy debreceni kamionsofőrtől

A rendőrség befejezte az ügyben a nyomozást.

Mindhárom elkövető beismerő vallomást tett

Forrás: police.hu

 Zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azon az elkövetők ellen, akik több mint nyolc millió forintot zsaroltak ki egy debreceni férfiból.

A rendőrség hétfői beszámolója szerint egy fiatal nő szexuális szolgáltatását ajánlották fel a sértettnek messengeren keresztül 2022 decemberében. A debreceni kamionsofőr élt a lehetőséggel. A találkozó után kifizette a nőt, és a közvetítőt is. Azonban még aznap este kapott egy üzenetet, amelyben értesítették, hogy a lány rosszul lett, és ha nem akarja, hogy a szülők értesítsék a rendőrséget, küldjön még ötvenezer, majd további húszezer forintot. A férfi úgy tudta, hogy a fiatal 15 éves volt, ezért megijedt és átutalta az összeget. Innen kezdve nem volt megállás. Újabb és újabb üzeneteket kapott, folyamatosan zsarolták. Hol azért, mert állításuk szerint a lány terhes lett, hol azért, mert az „együttlétbe” pszichésen belerokkant. Azt is elhitették vele, hogy a lány szülei megtudták, mi történt, fel akarják jelenteni. Utoljára pedig azt írták a fiatal lány meghalt, és sírkőre kell a pénz.

A 36 éves férfi összesen ötvennyolc alkalommal utalt át pénzt a zsarolóknak, több mint nyolcmillió forintot. Ennek egy részét kölcsönből finanszírozta. Végül megelégelte a kialakult helyzetet és 2023. március 14-én feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozás eredményeként három Szabolcs vármegyei lakos került a nyomozók látókörébe. L. Lászlónét (38), féltestvérét R. Fruzsinát (21) és az élettársát V. Attilát  (20) április 12-én fogták el, amikor egy újabb kizsarolt összeg átvételére készültek. Mindhárman beismerő vallomást tettek. 

Természetesen a kiközvetített nővel kapcsolatos állítások egyike sem volt igaz. Nem 15, hanem 28 éves volt, nem betegedett meg, nem lett terhes, nem halt meg.

A rendőrség a nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a napokban az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában