Mentés

2023.06.22. 16:40

A tűzoltókat hívták, hogy segítsenek a mentősöknek bejutni egy debreceni lakásba

A mentősök segíteni mentek, de akadályba ütköztek.

A tűzoltólétra gyakran előkerül a társasházi eseteknél

Forrás: Kiss Annamarie

A Haon helyszíni információi szerint a debreceni Nyár utca egyik házához rosszullét miatt riasztották a mentőket csütörtökön délután, ők nem tudtak az érintett lakásba bejutni, ezért a tűzoltók segítségét kérték. A lánglovagok először egy nyitott ablakon át próbálnak bejutni a lakásba.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Tűzoltósága is megkapja a riasztásokat, 2022-ben 62 alkalommal segítették a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem munkáját olyan felszerelésekkel, amikkel hozzá tudnak ahhoz járulni – tudtuk meg a MRSZT képviselőjétől a helyszínen. Mint mondta, többek közt van egy olyan speciális endoszkópos kamerájuk, amit joystick-kal irányítanak, így például ha ajtónyitásra van szükség, és az ajón van egy levélbedobó nyílás, ott bedugják a kamerát és joystick-kal irányítva meg tudják nézni, hogy van-e esetleg bent sérült személy. Ezúttal most erre egyelőre nem került sor.

Végül kiderült, hogy a lakásban senki sem tartózkodott.

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában