Sziréna

2023.04.06. 14:25

Hasznos tanácsok a hajdú-bihari rendőröktől – így kerülhetjük el a baleseteket húsvétkor

Az egyenruhások az ünnepekre való tekintettel a biztonságos, balesetmentes közlekedésre hívták fel a figyelmet.

Kiemelten kérik, fogadják meg a rendőrök hasznos tanácsait

Forrás: police.hu

Húsvétkor sokan ülnek autóba, hogy meglátogassák a rokonaikat, ezzel arányosan a szokásosnál nagyobb forgalommal találkozhatunk közlekedésünk során. A Hajdú-Bihar Vármegyei rendőrök a hosszú hétvége alatt is kiemelt figyelmet fordítanak balesetek megelőzésére, az ittas vagy bódult járművezetők forgalomból történő kiszűrésére és a közlekedési szabályok betartatására – hívták fel a figyelmet a police.hu csütörtöki közlésében.

Kiemelten kérik, a járművezetők fogadják meg a rendőrök hasznos tanácsait:

  • Vezetés előtt tartózkodjanak az alkoholfogyasztástól! Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!
  • Használja a tömegközlekedést, hívjon taxit, vagy kérjen meg egy – alkoholt nem fogyasztó – ismerősét, hogy vigye haza.
  • Felhívják a járművezetők figyelmét, hogy a sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközöknek kiemelten fontos a szerepe! A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a bukósisak megfelelő használata életet menthet!
  • Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális időjárási-, út és látási viszonyokról. Ne feledjék! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a balesetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában