Összefoglaló

2023.03.15. 09:48

Sorra pattantak ki a szabadtéri tüzek Hajdú-Biharban

A nyíradonyi tűzoltók többször is vonultak szabadtéri tüzet oltani kedden (illusztráció)

Forrás: MW-archív

Szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat kedden. Nyírgelsén, a Mátyás utca végében háromezer négyzetméteren égett a gaz. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.  

A nyíradonyi tűzoltók a nap folyamán többször is vonultak, a Nyírmihálydi és Nyírgelse közötti területre, ahol több száz négyzetméteren lángolt a gaz és az avar. Nyírmihálydiban, a Gelsi úton pedig két kertben összesen kétezer négyzetméteren égett az aljnövényzet, melyet szintén a nyíradonyi tűzoltók oltottak el. 

Kismarja külterületére a létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Ott a gaz égett. Nagykereki külterületén pedig fél hektáros terület lángolt, oda is a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik szintén vízsugárral avatkoztak be. 

Egyeken, a Dorogmai úton is tűz volt. A nádas égett foltokban, melyet az egyeki önkormányzati tűzoltók oltották el.

Ártánd külterületén fél hektáros területen lángolt foltokban az avar és a gaz. A berettyóújfalui tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Kedden a püspökladányi hivatásos és a biharnagybajomi önkéntes tűzoltókat Biharnagybajomba, a Béke telepre riasztották. Egy ház kéményében a nagy mennyiségű korom izzott, melyet a tűzoltók eltávolítottak, így a tűz nem terjedt át az ingatlanra – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában