Összefoglaló

2023.03.28. 09:04

Háztetőn, kéményen és felsővezetéken dühöngte ki magát a vihar Hajdú-Biharban

Volt, akinek ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát.

Forrás: hajdu.katasztrofavedelem.hu

Összeütközött egy kamion és egy személyautó hétfő reggel Hajdúnánáson, a Tiszavasvári úton. A személyautó vezetője a járműbe szorult, ezért őt a hajdúnánási hivatásos tűzoltók szabadították ki. A mentőszolgálat a sérültet mentőhelikopterrel szállította kórházba.

katasztrófavédelem, vihar, szélvihar, szél, viharkár, Haon, illusztráció
Forrás: hajdu.katasztrofavedelem.hu

Hétfő délután több jelzést kaptak a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók a vihar miatt. Az egységek lehasadt faágakat és útakadályt okozó, kidőlt fákat távolítottak el a vármegye több pontján. Épületkárokat is okozott a vihar. Püspökladányban és Berettyóújfaluban a tetőt bontotta meg, Ebesen pedig a kéményt rongálta meg a szél. Késő este Debrecen utcáiba vonultak a tűzoltók. A Simonyi úton felső vezetéket szakított le egy faág a villamospálya felett, a Csillag utcában pedig egy hatlakásos társasház két lakása felett bontotta meg tetőt a szél. A tűzoltók még a vihar alatt lefóliázták ideiglenesen az érintett épületeket, de a lakóknak átmenetileg rokonokhoz kellett költözniük − tájékoztatta a Haont a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vármegyei szóvivője.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában