Összefoglaló

2023.03.01. 09:01

Több tűzesethez is riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat kedden

Egy garázstűz esetében a ház egyik lakóját kórházba szállították a mentők.

Sok dolguk volt a tűzoltóknak kedden

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Firefighter Montreal

Árokba hajtott egy autó kedd reggel Bocskaikert közelében a 4-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet és elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította – tudatta szerdai összefoglalójában a katasztrófavédelem.

Egy családi ház melléképületében keletkezett tűz kedden Tiszalökön, az Iskola utcában. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. A melléképület hozzá volt építve a lakóházhoz, így a tűz annak tetőszerkezetére is átterjedt. A tűzben senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy autó Létavértesen, az Epreskert utcában. A jármű menet közben kapott lángra, a benne utazó három ember időben ki tudott szállni, így nem sérültek meg. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy családi házzal egybeépített melléképület és egy garázs égett kedd éjszaka a debreceni Sillye Gábor utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók mellett a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. A mentőszolgálat a ház egyik lakóját kórházba szállította, a család többi tagja ideiglenesen rokonokhoz költözött.

A rendőrök sem unatkoztak

Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek súlyos sérüléssel végződtek – olvasható a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, közülük négy embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, két főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában