Sziréna

2023.02.21. 08:43

Megtámadott, majd kirabolt egy nehezen mozgó idős hölgyet egy debreceni férfi – vádat emeltek ellene

Akár több mint 10 év fegyházbüntetést is kaphat.

Az elkövető többszörös visszaeső

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Súlyosabban minősülő rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki nappal megtámadta, majd kirabolta áldozatát – tudatta keddi közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2020. október 10-én délelőtt egy Debrecen belvárosához közeli lakótelepen sétált, amikor utolérte az egészségi állapota miatt mankóval haladó sértettet. 

A férfi meg akarta szerezni a 71 éves asszony értékeit, ezért meglökte őt, és kirúgta a mankóját. 

Az asszony a földre esett, a vádlott pedig kihasználta a védekezésre képtelen helyzetét, és kivette táskájából a pénztárcát, majd sietve távozott. A közelben átnézte az ellopott pénztárcát, a benne lévő 27 ezer forint készpénzt eltette, a tárcát pedig az okiratokkal együtt eldobta.

Az elkövető bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Pénztárcáját az iratokkal együtt visszakapta, a férfi elfogása után pedig a rendőrség az ellopott pénzből közel hétezer forintot lefoglalt. A sértett a debreceni rendőrség nyomozása során kérte a meg nem térült kárának megfizetését.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfit súlyosabban minősülő rablás bűntettével és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze a sértett kárának megtérítésére. 

Vádiratában a járási ügyészség mértékes indítványt is tett, eszerint ha az elkövető a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, úgy a bíróság 10 év 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki és 11 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A rendőrség által a vádlott előállításakor készített videófelvétel ITT tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában