Tanulságos jelenetek

2023.02.15. 07:29

Mennyi rá az esély, hogy ez megtörténik? Egy óra alatt két kamionos is ugyanazt nézte be Hajdú-Biharban – videóval

„Még átférek, még átférek… hopp, már mindegy.”

Forrás: Facebook / Baleset-megelőzés

Rájárt a rúd a hajdú-bihari sorompókra

– ezzel a megjegyzéssel kezdődik az a videó, amelyet az ORFK Baleset-megelőzés nevű Facebook-oldala tett ki kedden (velünk a Budapesti Autósok Közösségénél jött szembe), és ha megnézzük a szűk egyperces felvételt, rájövünk, hogy egyáltalán nem túloztak.

Mint a posztban írták,

alig egy óra alatt egy vasúti átjáró mindkét félsorompóját letörték szabálytalankodó kamionosok a 42-es számú főúton, mindkettőjükkel szemben büntetőeljárás indult.

Az eset még idén január 25-én történt, amikor a 42-es főúton egy, a román határ felé igyekvő kamionsofőr úgy hajtott át a tilos jelzést mutató vasúti átjárón, hogy kamionjával letörte az egyik félsorompó rúdját. Ez 13 óra 38 perckor történt, majd, mikor már a vasúttársaság szakemberei a helyszínen voltak, 14 óra 40 perckor egy, a másik irányból érkező járműszerelvény – az előzőhöz kísértetiesen hasonlító módon – letörte a vasúti átjáróban található másik félsorompó rúdját is – ismerteti a bejegyzés a különös incidenst.

A püspökladányi rendőrök mindkét sofőrt nagyon gyorsan beazonosították, és büntetőeljárást indítottak velük szemben.

Az elmúlt évben több olyan tragikus baleset történt Magyarországon, ahol a figyelmetlen sofőrök a tilos jelzés ellenére hajtottak át a vasúti átjárón. Tartsuk be a szabályokat, hogy mindenki hazaérjen – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Frissítés: a vármegyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint az ügyben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást a Püspökladányi Rendőrkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában