Sziréna

2023.02.22. 08:08

Kábítószert árult Debrecenben a külföldi pár – hamar lebuktak

A bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Forrás: police.hu

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás a Debreceni Rendőrkapitányság egy külföldi párral szemben, akik kannabiszt árultak.

A rendőröknek olyan információ jutott a tudomásukra 2022. november 5-én, hogy egy debreceni apartmanban két személy kábítószert árul. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, és elfogtak egy 22 éves férfit és egy 23 éves nőt – tudatta a police.hu szerdai közlésében.

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2022. november 4-én délután érkeztek Budapestről Debrecenbe, és elfogásukig több személynek is adtak el a tiltott szerből. A rendőrök több mint száz alufóliába csomagolt kábítószer-gyanús, zöld, növényi származékot, digitális mérleget, őrlőt és készpénzt foglaltak le tőlük.

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrök a nigériai férfit és a mozambiki nőt is bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes járásbíróság 2022. november 8-án elrendelt.

Forrás: police.hu

A nyomozás során kirendelt toxikológiai szakértői megállapította, hogy a lefoglalt kábítószer-gyanús anyag marihuána volt. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában