Átadóünnepség

2023.02.15. 17:09

Új otthonra leltek a vámospércsi rendőrök – fotókkal

Életveszélyessé vált székházukból kellett tavaly kiköltözniük.

A Vámospércsi Rendőrörs kilenc település lakosainak biztonságát biztosítja

Forrás: Kiss Annamarie

Bő egy évvel ezelőtt kellett ideiglenesen másik épületbe költözniük a Vámospércsi Rendőrőrs munkatársainak, miután az addig használt ingatlanuk életveszélyesen megrongálódott. A polgármester kezdeményezésére a képviselő-testület ezután úgy határozott, hogy a Nagy Sándor utca 4. szám alatt lévő önkormányzati ingatlan földszinti részét a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezésére bocsátja, hogy abban a Hajdúhadházi Rendőrkapitánysághoz tartozó Vámospércsi Rendőrőrs feladatait ellássa. Az elmúlt hetekben a rendőrség igényei szerint megtörtént az épület átalakítása. Az ünnepélyes átadót szerda délután tartották.

Átadták a Vámospércsi Rendőrörs épületét
Gyurosovics József, Hajdú-Bihar vármegye rendőrfőkapitánya
Forrás: Kiss Annamarie

– Mind Vámospércs, mind a hozzánk tartozó települések, az itt élő 23 ezer ember érdeke, biztonsága követelte meg, hogy megtaláljuk a rendőrőrsnek megfelelő helyet. A városvezetéssel való közös munkának a mai napon meglett az eredménye – fogalmazott beszédében Gyurosovics József, Hajdú-Bihar vármegye rendőrfőkapitánya. 

A Vámospércsi Rendőrőrs kilenc település lakosainak – Nyíradony, Vámospércs, Nyírmártonfalva, Nyíracsád, Nyírábrány, Fülöp, Álmosd, Bagamér és Újléta – nyugalmát és rendjét biztosítja.

Átadták a Vámospércsi Rendőrőrs épületét
Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, továbbra is csökken a bűnelkövetések száma az országban, tehát a rendőrök eredményesen végzik a munkájukat, és megérdemlik, hogy a megfelelő körülmények között dolgozzanak. – Az elhivatott, jó rendőrökkel vagyunk igazán biztonságban – fogalmazott a honatya. Köszönetét fejezte ki a vámospércsi önkormányzat segítségéért és hozzátette: ahogy Nyíradonyban, úgy itt is az a cél, hogy idővel saját épületben lássák el feladataikat a rendvédelmi szervek. 

Átadták a Vámospércsi Rendőrörs épületét
Ménes Andrea, Vámospércs polgámestere
Forrás: Kiss Annamarie

Ménes Andrea polgármester elmondta, Vámospércs egy olyan hely a rendőrőrs munkatársainak köszönhetően, ahol nem kell aggódnia annak, aki sötétedés után az utcára lép, vagy idős szeretteitől külön háztartásban él. – Egy olyan munkakörnyezetet sikerült kialakítani, amely méltó az önök áldozatos munkájához – tette hozzá az állománytagoknak címezve. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában