Sziréna

2023.02.22. 08:47

Ellenőrzés közben leplezték le a komádi kábítószer-termesztőt – vádat emeltek ellene

Magokból növesztette kertjében az illegális növényt.

16 darab életképes kender növény fejlődött ki a férfi hátsó kertjében

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a kertjében nevelte a kendert, és abból már egy befőttesüvegnyi növényt szüretelt le – tudatta az ügyészség szerdai közlésében.

A vádirat szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2022. július 4-én a délelőtti órákban jövedéki ellenőrzést tartott a vádlott komádi ingatlanában. Ennek során a lakás előszobájában egy befőttesüvegben zöld színű növényi részeket, míg a kert hátsó részében 14 darab elültetett növényt találtak.

A vádlott 2022. tavaszán Budapesten ismeretlen személytől vásárolt magokat, azok szaporítása útján 16 darab életképes kender növény fejlődött ki, amelyből 14 darab az ellenőrzéskor még a földben volt. A komádi férfi egy növényt már szárított a garázsban, egyet pedig feldarabolva egy befőttesüvegben tárolt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során megállapították, hogy a vádlott kendert termesztett, amelynek hatóanyaga a hatályos anyagi jogi jogszabály alapján kábítószernek minősül. A nyomozó hatóság a szárított, aprított kendert és a földben lévő egyedeket lefoglalta.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának büntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá az eljárás során lefoglalt zöld növény egyedeket és növényi anyagokat kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában