Összefoglaló

2023.02.13. 08:21

Égő házból mentettek a rendőrök Álmosdon

A kihozott lakót füstmérgezés gyanújával vitték kórházba. Ügyeleti hírek vasárnapról.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Vasárnap reggel tűz volt Debrecenben, a Kisállomás utcában, összehordott gallyak és falevelek égtek. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, áll a vármegyei katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Egy fenyőfa megdőlt az út felé a debreceni Panoráma úton. A forgalmat is veszélyeztette, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel kivágták a fát.

Egy fatárolóban keletkezett tűz Álmosdon, a Balassi utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. 

Egy kisbusz és egy személyvonat ütközött össze vasárnap délután Hajdúnánás-Tedejen, a Fő utcánál. Ide a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járműveket, és áramtalanították a kisbuszt. A kisbusz vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította. A személyvonaton huszonketten ültek, ők nem sérültek meg, mentesítő járattal utazhattak tovább.

Tűz volt vasárnap este egy ház egyik szobájában Álmosdon, ugyancsak a Balassi utcában. A ház lakóját a rendőrök kikísérték a füstből a létavértesi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt. A tüzet az egység egy vízsugárral oltotta el. A mentőszolgálat a ház idős lakóját kórházba szállította füstmérgezés gyanújával.

Rendőrség: közel 30 előállítás

Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek – jelentette a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 24 személyt fogott el, közülük 12 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 8 főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 

A rendőrök 28 személyt állítottak elő, ebből 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 22 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában