Sziréna

2023.01.24. 11:44

Borzalmas részletek: több vagon is áthaladt a Bocskaikertnél szörnyethalt biciklisen – videóval

A 66 éves helyi férfinak esélye sem volt a túlélésre.

Forrás: Tóth Imre

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, azonnal életét vesztette az a férfi, aki a tilos jelzés ellenére akart átmenni a vasúti átjárón, de elütötte a vonat Bocskaikertnél hétfőn délelőtt.

A TV2 Tények híradása szerint a 66 éves helyi férfi az úton ment, majd a sínekhez érve már maga mellett tolta a biciklijét. Feltehetőleg látta a vonatot, de úgy gondolta, előtte még át tud érni a másik oldalra. A sínekre zuhant, és biciklijével együtt a szerelvény kerekei közé esett, több vagon is áthaladt felette. 

A kerékpár, mellyel a férfi áthajtott a síneken, teljesen összegyűrődött, nem maradt rajta ép alkatrész. Darabjait több tíz méteren találták meg szétszóródva a sínek mellett.

Váczi Viktor, a Mávinform sajtóügyeletese elmondta, az esetkor a fény- és félsorompó rendben működött, lezárt állapotban volt a közúton haladók felé.
A vonat lassan ment ezen a szakaszon, mivel a megállóhoz közeledett. A vezető vészfékezett, de már nem lehetett elkerülni a tragédiát. A jármű több tíz métert haladt, mire a kereszteződéstől nem messze meg tudott állni. A vonaton csaknem 60-an utaztak, senki sem sérült meg.

Az ütközés következtében a vonat légfékberendezése valószínűleg megsérült, azt javították több órán keresztül a szakemberek.

A baleset körülményeit vizsgálják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában