Hamar lebukott

2022.10.12. 09:04

Minek ide tanulás és vizsga? Trükkös úton akart jogosítványhoz jutni a nádudvari férfi

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a vádlott ellen, aki az illetékes kormányablakban hamis külföldi vezetői engedély magyar cseréjét kezdeményezte.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vád szerint a nádudvari férfi gépjármű vezetői engedéllyel sohasem rendelkezett, 2022. január 20-a előtt ismeretlen módon szerezte meg a szlovák vezetői engedélyt, amelybe a saját fényképét helyezte el, majd 2022. január 20-án elment az illetékes kormányhivatal nádudvari kormányablakába és az ügyintézőtől kérte a szlovák vezetői engedély magyar vezetői engedélyre cserélését - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében. 

A kormányhivatali eljárásban megállapították azt, hogy a vádlott sem Szlovákiában, sem Magyarországon nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a bemutatott szlovák jogosítvány más nevére volt kiállítva. Mindezek miatt a vádlott részére nem adtak ki magyar vezetői engedélyt, a jogosítványt a valótlan adat miatt nem jegyezték be.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a hamis szlovák vezetői engedély elkobzását rendelje el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában