Katonadolog

2022.10.20. 20:38

Katonazenészek is segítettek a böszörményi balesetnél

A hármas karambolban egy személy súlyosan megsérült.

Forrás: Somogyi András főtörzsőrmester

Katonazenészek nyújtottak segítséget annál a hármas karambolnál, amely szerdán reggel történt Hajdúböszörményben, a Külső-Újvárosi utcán– írja a bocskaidandar.hu. A balesetben egy traktor, egy kamion és egy személyautó ütközött. Az egyik sérültet azóta is az intenzíven ápolják.

Fehér Zsigmond önkéntes műveleti tartalékos százados munkába menet, a reggeli órákban autózott Debrecen felé, amikor Hajdúböszörmény külterületén arra lett figyelmes, hogy egy kamion nagy sebességgel érkezett az egyik szervízútról a főút irányába és a közvetlenül előtte haladó traktorba rohant. Az óriási jármű az ütközés következtében egy személyautót is letolt az útról, a mezőgazdasági vontató pedig az oldalára borult.

A százados, akinek polgári foglalkozása mentőtiszt, azonnal félrehúzódott, és a balesetben résztvevők segítségére sietett. Közben észlelte, hogy a Debrecen Helyőrségi Zenekar két tagja – Nagy Lajos törzszászlós és Takács Tamás főtörzsőrmester – is a helyszínre érkezett, akik rögtön csatlakoztak hozzá, hogy együtt segítsenek a bajbajutottakon.

Három sérültet találtak, akik között volt könnyen és súlyosan sérült személy is, valamint azt tapasztalták, hogy a kamion sofőrje eszméletlen állapotban van, és beszorult a jármű fülkéjébe. Megkezdték a sérültek ellátását, eközben a helyszínen tartózkodók pedig értesítették a szakszolgálatokat.

A vérző sérült ellátása után megpróbáltak a kamion fülkéjén valamilyen átjárhatóságot kialakítani, hogy ki tudják emelni az eszméletlen sérültet. Mindeközben megérkeztek a helyszínre a mentőszolgálat munkatársai, akiknek a katonák segítettek kiszabadítani az eszméletlen, súlyos állapotban lévő sérültet, valamint tájékoztatták őket a kiérkezésükig megtörtént sebesültellátásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában