Összefoglaló

2022.08.16. 09:08

Lángok az erdőben és autóra dőlt fa: berúgta az ajtót a hétkezdet a katasztrófavédelemnél

Késő éjjel jókora csattanásra ébredhettek a hajdúszoboszlói Kossuth utca lakói.

Kerítésnek, majd házfalnak csapódott egy autó a hajdúszoboszlói Kossuth utcában hétfő éjjel

Forrás: Tóth Imre

Leégett egy tíz hektáros terület és körülbelül hatvan nádkúp hétfőn délben Hajdúszováton, az Arany János utcában. A debreceni, a berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották  lángokat, hogy ne terjedjenek tovább. A tüzet végül délutánra tudták megfékezni.

Lehasadt faág szakított le kábelt tegnap délután Debrecenben, a Kanális utcában. A cívisvárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók létrán keresztül, láncfűrésszel avatkoztak be. 

Nyírfa dőlt egy épületre hétfőn Kabán, a Rákóczi úton. A püspökladányi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók távolították el a fát létra és láncfűrész segítésével. 

Egy másik kidőlt fa félig elzárta az utat Furta és Berettyóújfalu között hétfőn késő délután, ezért riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat, akik megszüntették az akadályt. 

Láncfűrésszel távolította el a városi egység azt a tíz méter magas fűzfát, amely egy autóra borult Hajdúszoboszlón, a Keleti-főcsatornánál.

Lángolt az erdő aljnövényzete hétfőn Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A debreceni hivatásos, a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet.

Árokba hajtott, majd fának ütközött egy autó Hajdúhadház és Hajdúböszörmény között. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. 

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket hétfő este Debrecenben, a Dobozi utcában, egy földszintes lakásban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A lakásban egy három tagú család lakott, akiket további vizsgálatokra a mentőszolgálat kórházba szállított.

Kerítésnek ütközött egy autó éjfél előtt Hajdúszoboszlón, a Kossuth Lajos utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában