Sziréna

2022.06.02. 08:13

Szerelmi vonzódásból prostitúció: csúnyán kihasználtak egy fiatal lányt Debrecenben

Fegyházbüntetést kaphat az ügy 37 éves vádlottja.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetés helybenhagyását indítványozta annak a 37 éves vádlottnak az esetében, aki 2020 őszén barátnőjének érzelmi vonzódásával visszaélve a fiatal lányt prostitúcióra vette rá – tudatták közleményben.

A Debreceni Törvényszék ítélete szerint az édesanyjával – és eltartásában - élő 23 éves, életvezetési  problémákkal küzdő lány internetes közösségi oldalon vette fel a kapcsolatot a vádlottal. Az akkor már egyébként mintegy 20 éve tartó élettársi kapcsolatában öt gyermeket nevelő férfi személyes találkozásaik alkalmával a tapasztalatlan lányt - kiszolgáltatottságával visszaélve, érzelmi függőségét kihasználva - prostitúcióra vette rá.

A nő a megyeszékhely erdős területén folytatott prostitúciót, amelynek teljes bevételét több hónapon át a vádlottnak adta át

– olvasható a híradásban.

Mint azt a főügyészség írja, az agresszív férfi szoros felügyeletet gyakorolt fölötte: többször bántalmazta, sőt meg is alázta, ha úgy látta, hogy nem megfelelően végzi a „munkáját”. Előfordult, hogy fémtárggyal is megverte, nyilvános helyen hátba rúgta. Megtörtént az is, hogy az erdőben egy félreeső helyen levetkőztette a lányt, és így próbált meggyőződni arról, nem rejtett-e el pénzt a ruházatában.

A teljesen kiszolgáltatott nő végül csak úgy szabadulhatott meg tőle, hogy „futtatója” pár hónappal később külföldre távozott. A nyomozó hatóság a visszatérése után fogta el és vette őrizetbe, a bíróság pedig az ügyészség indítványára letartóztatta.

A törvényszék a többszörösen büntetett előéletű vádlottat rendszeres előnyszerzés céljából, a sértett sanyargatásával, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében mondta ki bűnösnek, 6 év fegyházra, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A vádhatóság a törvényszék határozatát tudomásul vette. A vádlott és védője a büntetés enyhítése céljából fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség vagyonelkobzás alkalmazása mellett az ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint az emberkereskedelem bűntettének rendkívüli elszaporodottságára is tekintettel az érzelmileg is kiszolgáltatott fiatal nő tartós kizsákmányolása tettarányos büntetést érdemel. A büntetés kiszabásának célja az egyéni visszatartás mellett az általános bűnmegelőzés is - figyelmeztető üzenet olyan személyek számára, akik sérülékenyebb embertársaik kizsákmányolásából élősködnének.

A védelmi fellebbezéseket a másodfokú eljárásban a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában