Sokan balhéznak

2021.12.01. 12:30

Fegyverrel őrzik az utasok nyugalmát a 100-as vasútvonalon

Az esti járatakon egyre több a problémás, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló utas.

20210224 Győr Mennyi támadás éri a megyei kalauzokat, Körkép a MÁV-val és a GYSEV-vel. Testkamera illusztráció Fotó: KAPOTT KÉP Kisalföld

Fotó: illusztráció / MW-archív

Sok a balhézó utas, ezért november 29-étől néhány kora reggeli és késő esti vonaton rendőrök vagy vasútőrök is szolgálatot teljesítenek – számolt be a Mandiner az iho.hu portálra hivatkozva. A VDSZSZ Szolidaritás vasúti szakszervezet szerint a 100-as vonalon általános jelenség, hogy az este 8 óra után induló vonatokon

sok a problémás – menetjegy nélkül utazó, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló, hajléktalan – utas, akik a többi utast is zaklatják.

Számos fiatal, nem egy esetben csoportosan ezeken a vonatokon utazik haza buliból, menetjegy és személyes iratok nélkül, a vonatokon alkoholt fogyasztanak, hangoskodnak.

A testkamera nem visszatartó erő

A MÁV-Start által rendelkezésre bocsátott testkamera nem minden esetben jelent visszatartó erőt. A bódult állapotban lévők sokszor fel sem ismerik a kamerát, viselkedésüket így nem befolyásolja, ezért több esetben a kamera már csak az utólagos bizonyításhoz elegendő.

Az intézkedés a Debrecenből 2:31-kor és 4:21-kor Budapest-Nyugatiba induló sebesvonatokat, a Nyíregyházáról 18:45-kor a Nyugatiba induló személyvonatot, a Nyugati pályaudvarról 20:28-kor és 22:28-kor Debrecenbe tartó sebesvonatokat, ezen felül a Nyugatiból 5:03-kor Nyíregyházára induló személyvonatot, valamint a Nyíregyházáról 15:45-kor a Nyugatiba tartó sebesvonatot érinti.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/testkamerat-kapnak-a-mentok-elsokent-hajdu-bihar-megyeben-tesztelik-5644940/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában