Debrecen

2021.11.30. 21:00

Kollégisták szabadították ki Gordont

Bűnmegelőzési játékot szerveztek a diákoknak a cívisvárosi rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai novemberben több helyi kollégiumba is ellátogattak, ahol interaktív játékkal várták a nebulókat. A „Mentsétek meg Gordont!” elnevezésű program a szabadulós játékokhoz hasonló feladatokon keresztül készíti fel a diákokat arra, miként kerülhetik el, hogy zaklatás, zsarolás vagy megfélemlítés áldozataivá váljanak. Gordont – a társai által bántott, kiközösített kamaszt – a játékban egy megbilincselt plüssmackó jelképezi, őt kell a tanulóknak feladványok megoldásával megszabadítani a bilincsétől.

Fotó: police.hu

A játék a bűnmegelőzési tanácsok és élmények megszerzése mellett megtanítja a csapatban dolgozó fiatalokat arra is, hogy a sikeres együttműködéshez mindenkire szükség van. A gyerekek nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel oldották meg a feladatokat, így a plüssmackó hamar megszabadulhatott szobája magányától – számolt be a police.hu.

A rendőrök a fiatalkorúak által leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről, a büntethetőségről, az elkövetővé és áldozattá válásról is beszélgettek a nebulókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában